Мога ли да направя така, че времето за мен да тече по-бавно?

С наближаването на новата 2022, година вероятно в съзнанието ти все по-често се изникват въпроси като: „Кога мина и тази година?” Края на всяка година, обикновено ни навежда над мисълта за това как времето тече покрай нас и ни кара да се замислим за дните, седмиците, месеците, и най-после годините, които някак си са ни подминали твърде бързо. Тези разсъждения обикновено са последвани от неприятното усещане за неизживян живот, пропиляно време и пропуснати възможности.

Ако този мисловен модел ти е познат, то тогава тази статия и материалите в нея за точно за теб. Знам колко натоварваща е тази нагласа, затова сега заедно ще намерим начин това да се промени. Време е тази година да изпиташ истинските удовлетвореност и радост от живота, които го заслужаваш!

Усещането, че времето тече твърде бързо, в най-честия случай е следствие от неосъзнат начин на живот. Моментите минават покрай теб, без да ги осъзнаваш, съответно без да можеш да им се зарадваш и насладиш. В днешната динамична среда е доста лесно, в напрежението и бързината, да започнеш да извършват ежедневните си действия механично, без да си даваш сметка за тях, без реално да присъстваш и да изживяваш мига тук и сега. Извършвайки нещата без емоционално и мисловни присъствие, пропускаш моментите, които всъщност би трябвало да ти донесат настроение. Сега искам да се замислиш – ако по този начин оставяш миговете да те подминат, възможно ли е времето да тече по различен начин? Ако ти не изживяваш радостта и емоцията, дори от най-малките неща през деня, то тогава няма как да изпитваш удовлетвореност – ти просто не си създала емоции и спомени, които да осмислят деня, седмицата, месеца. Затова в края на месец декември отново се изправяш пред въпроса „Къде отлетя времето още една година?“

Стигаме до въпроса: какво можем да направим така, за да не лети времето покрай нас? Отговорът е – да живеем осъзнато. Това означава да осъзнаваш, да осмисляш всяко едно твое действие, да присъстваш в настоящето едновременно физически и мисловно и да му се наслаждаваш, без да мислиш за нищо друго освен за настоящия момент.

Във видеото ще разбереш точно какво представлява този начин на живот, как можеш да започнеш да се стремиш към него, а също и защо той е полезен както за теб, за твоето личностно и професионално развитие, за личното ти щастие, така и за това на децата и семейството ти. Ще разбереш как да откриеш пътя към удовлетвореност от изживяното време, за да можеш в края на деня да си легнеш с мисълта: “Ех, какъв хубав ден имах!”, а не с въпроса: “”Кога мина и днешният ден?”

Направи тази крачка за себе си тази година, защото осъзнатият живот означава пълноценен живот. 

Задача:

След като прочете статията и изгледа видеото, е време да приложи наученото, за да подобриш качеството си на живот и да почувстваш радост, която заслужаваш.

Определи три неща, които от тази година ще започнеш да правиш по-осъзнато!

Това е само една много малка част от стратегиите, които получават дамите в моите менторски програми.  Това са програми, с които аз помагам на работещи майки да постигат високите си цели, докато отглеждат децата си пълноценно.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *